dojoAZ BW

Association Zen du Brabant Wallon (AZBW) wil bijdragen tot de evolutie en het welzijn van de mens door het bevorderen van een ware vrijheid van geest en vrede tussen mensen, vrij van elke discriminatie naar afkomst, geslacht, nationaliteit, geloof of godsdienst.

Al meer dan 30 jaar draagt AZBW in Waals-Brabant de praktijk van het ontwaken uit in de traditie van het Soto Zen-boeddhisme door talrijke artistieke, culturele, humanitaire, educatieve en vormingsactiviteiten te organiseren die verband houden met deze praktijk, in het bijzonder die van de meditatie (zazen).

AZBW onderhoudt actieve banden met andere leraren van de Soto Zen-boeddhistische traditie in België en Frankrijk en neemt deel aan de dialoog en reflectie met andere boeddhistische tradities in België (Boeddhistische Unie van Belgiië, Belgische Zen Vereniging) en Europa (Internationale Zen Vereniging).

AZBW biedt meditatieactiviteiten aan (4 sessies per week en regelmatige ochtenden met beoefening en studie van de boeddhistische leer) alsook conferenties, naai- en kookworkshops, enz. in het Zen centrum in Rixensart (Waals-Brabant).

Vergezeld door zenboeddhistische monniken, nonnen en lekenbeoefenaars (van wie sommigen de leefregels hebben ontvangen in de Soto Zen-traditie), leidt Jean-François Ryugen Vercauteren dit centrum en brengt hij een levende leer over die gebaseerd is op de leer van Shakyamuni Boeddha en Meester Dôgen en Meester Keizan.

Praktische informatie

Association Zen du Brabant Wallon

Rue du Vieux Moulin, 6a

1331 Rixensart-Rosières

+32 (0)470/826222