Coronavirus: opening van de boeddhistische centra

In het kader van de COVID19-pandemie zijn volgende maatregelen van kracht in de boeddhistische centra : 


1. VLAANDEREN, WALLONIE EN DE DUITSTALIGE GEMEENSCHAP

  • Het dragen van het mondmasker is verplicht vanaf 10 jaar. Het mag occasioneel worden afgezet om te eten en te drinken, en wanneer het dragen ervan onmogelijk is omwille van de aard van de activiteit, bijvoorbeeld voor de koorleden of sprekers wanneer zij zingen of spreken.

2. BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

  • Afstandsregel
    afstand van 1,5 meter tussen elke groep van max. 8 personen (of meer indien het gaat om personen uit hetzelfde huishouden).
  • Mondmasker 
    Verplicht voor alle aanwezigen ouder dan 10 jaar. Het mag occasioneel worden afgezet om te eten en te drinken, en wanneer het dragen ervan onmogelijk is omwille van de aard van de activiteit, bijvoorbeeld voor de koorleden of sprekers wanneer zij zingen of spreken.
  • Aantal personen
    Een maximum van 200 personen, kinderen tot en met 12 jaar, de ambtenaar van de burgerlijke stand en de boeddhistische consulent niet meegeteld, mag tegelijkertijd binnen aanwezig zijn.

 

Voor vragen kan u contact opnemen met het secretariaat-generaal van de Boeddhistische Unie van België of met de corona-infolijn van de overheid, bereikbaar op het nummer 0800 14 689