Zen Sangha: Zen en Geweldloze Communicatie - basisworkshop

Categorie
Agenda NL
Datums
zaterdag 16 februari 2019 13:00 - zondag 17 februari 2019 17:00
Locatie
Zen Sangha zendo Gent Elyzeese Velden 10 B 9000 Gent
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BASISWORKSHOP met Ruud Baanders
op zaterdagnamiddag 16 en zondag 17 februari in Gent

*

Geweldloze Communicatie (GC), zoals ontwikkeld door Marshall Rosenberg, biedt ons een praktisch en leerbaar proces om empathisch om te gaan met onszelf en anderen. Het is niet alleen een proces met eenvoudig te leren stappen, maar het draagt tevens bij tot de ontwikkeling van een bewustzijn van onderlinge verbondenheid. Het helpt om persoonlijke pijn en relaties te helen, conflicten te voorkomen en oplossen, verbinding en samenwerking te bevorderen, en te leven vanuit verbondenheid.

 

Wanneer wij de overgang maken, zowel op het innerlijke als het inter-persoonlijke vlak, van de ‘retraite’, de ‘stilte’ en het ‘zitten’ naar ons dagelijkse leven in de sangha, de familie of het werk hebben wij praktische middelen nodig om de compassie, die in ons leeft, ook daar op een effectieve manier tot uitdrukking te brengen. Hierbij biedt Geweldloze Communicatie, zoals ontwikkeld door Marshall Rosenberg, ons een praktisch en leerbaar proces om empathisch om te gaan met onszelf en anderen. Het is niet alleen een proces met eenvoudig te leren stappen, maar het draagt tevens bij tot de ontwikkeling van een bewustzijn van onderlinge verbondenheid. Het helpt om persoonlijke pijn en relaties te helen, conflicten te voorkomen en oplossen, verbinding en samenwerking te bevorderen, en te leven vanuit verbondenheid.

In deze workshop zullen wij niet alleen het proces, de stappen en de vaardigheden van Geweldloze Communicatie behandelen, maar ook onderzoeken hoe Geweldloze Communicatie aansluit bij de Zen traditie van niet-oordelen, loslaten en het zijn in het huidige moment met onze aandacht. Deze vorming gebeurt in de geest van de leefintenties van de Zen Peacemakers: niet-weten, erkennen wat is en van daaruit handelen.

 
 

Alle datums

  • Van zaterdag 16 februari 2019 13:00 tot zondag 17 februari 2019 17:00
 

Powered by iCagenda