Straatretraite in Brussel van woensdag 12 tot zaterdag 15 juni 2019 o.l.v. Frank De Waele Roshi

Categorie
Agenda NL
Datums
woensdag 12 juni 2019 18:00 - zaterdag 15 juni 2019 15:00
Locatie
Brussel

Een straatretraite is een beklijvende, hedendaagse spirituele praktijk, waarbij we met een groep mensen een aantal dagen en nachten op straat gaan leven. Als ‘thuislozen’ zonder geld en zonder plan zwerven we rond aan de rand van de samenleving. Een straatretraite is een intens groepsgebeuren en een diepgaande ervaring van grondeloosheid en loslaten. Door uit onze dagelijkse routine te stappen en de sprong in het onbekende te wagen, zijn we bereid in een situatie te gaan die een diepe transformerende oefening kan zijn. We gaan in een situatie staan waar we onze vooropgestelde ideeën over wat zou moeten, en wat niet zou mogen, loslaten. We openen ons voor elke ervaring die zich aandient. We leren de dingen zien zonder oordeel en beseffen dat we alles vinden wat we nodig hebben. We ontmoeten de ander in de bedelaar, de vreemdeling, de ontheemde. We duiken onder het vernis van een samenleving.
Ook dit jaar bezoeken wij op respectvolle en contemplatieve wijze aangrijpende plaatsen in onze hoofdstad, zoals het metrostation Maalbeek en het schrijnende Maximiliaanpark met zijn vele migranten en mensen zonder papieren.

Zenleraar Frank De Waele Roshi begeleidde reeds eerder straatretraites in Parijs, Keulen, Nijmegen en Helsinki. Dit is de elfde straatretraite die hij in Brussel organiseert en begeleidt in de geest van de drie ‘tenets’ van de Zen Peacemakers.

Al wie al aan een straatretraite heeft deelgenomen, kan ervan getuigen wat een ingrijpende en ontroerende ervaring dit is. Want in het erkennen van wat er is op de straat, erkennen we ook ons eigen, ‘thuisloze’ hart.

 
 

Alle datums

  • Van woensdag 12 juni 2019 18:00 tot zaterdag 15 juni 2019 15:00
 

Powered by iCagenda