David Brazier - From Mindfulness back to Heartfulness

Categorie
Agenda NL
Datum
zaterdag 18 mei 2019 10:00 - zondag 19 mei 2019 17:00
Locatie
De Broeikas
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er is momenteel een grote interesse voor mindfulness, wat veel mensen helpt om met stress om te gaan of deze te verminderen. Wat we nu echter mindfulness noemen, is afgeleid van een meer omvattende en diepere leer die oorspronkelijk door Shakyamuni Boeddha werd gegeven. Deze leer ging niet alleen over onmiddellijk bewustzijn, maar over de transformatie van het hele leven. In dit seminarie zullen we deze originele leer en gebruiken bekijken.

Boeddhisten vieren de Dharma met zingen, contemplatie en ceremonies, maar ook met kunst, architectuur en levensstijl, dus we zullen kijken naar de manieren waarop heartfullness traditioneel tot uitdrukking kan worden gebracht in de moderne wereld en hoe het persoonlijk en collectief een vredeskracht kan zijn, in onze levens en in de wereld.

Dr. David Brazier, is een Engelsman die het boeddhisme onderwijst vanuit een perspectief dat gevoelig is voor zowel de persoonlijke als sociale dimensies. Hij is een autoriteit op het gebied van boeddhistische psychologie, leraar van Pureland Buddhism, auteur van een tiental boeken, psychotherapeut en internationale docent. Enkele van zijn boeken zijn ‘Zen Therapy’, ‘Who Love Dies Well’, and ‘Not Everything is Impermanent’. Hij heeft projecten op het gebied van hulpverlening, onderwijs en sociaal werk opgezet in Europa, India, Korea en elders, heeft grote belangstelling voor actualiteit en heeft een aantal van de politieke hotspots van de wereld bezocht. Wanneer hij niet reist en lesgeeft, woont hij in een retraite in een hermitage in Frankrijk. Hij zal spreken op de International Zen Therapy Institute-conferentie in september 2019 in Nederland.

Praktische info
Locatie: De Broeikas, Neervelp, België
Wanneer: 18 en 19 mei 2019 van 10u tot 17u
Prijs €180 p.p. (inclusief 2 maal vegetarische lunch, versnaperingen, dranken). Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., na bevestiging breng je de betaling in orde.
Taal: Engels

Meer info over David Brazier vind je via zijn website.

Parkeren?
Graag op de carpoolparking E40, Waversesteenweg, vlakbij de afrit van de snelweg.
De Broeikas is gelegen in een rustige straat in een landelijk dorp. We zijn er ons van bewust dat onze activiteiten een impact hebben op dat rustige aspect. Om de mobiliteitsoverlast voor onze buren te beperken vragen we je om te parkeren op de carpoolparking aan de afrit van de snelweg. Van daaruit is het ongeveer 10 minuutjes stappen naar De Broeikas. Even de benen streken, even vertragen, een andere gewoonte aannemen. Vertrek een kwartiertje vroeger en wandel naar De Broeikas.

 
 

Alle datums

  • Van zaterdag 18 mei 2019 10:00 tot zondag 19 mei 2019 17:00
 

Powered by iCagenda