Cover articleLivrecarloSmall

«L'Intégrité en politique : une utopie ?» is zojuist gepubliceerd door Le Lys Bleu, een Franse uitgeverij. In dit essay analyseert Carlo Luyckx, aan de hand van talrijke voorbeelden uit de geschiedenis en de actualiteit, de redenen voor de geleidelijke erosie van het idealisme dat ten grondslag ligt aan het politieke engagement, naarmate de kandidaat voor een politieke carrière de ladder van de macht beklimt.

De auteur stelt ook remedies voor om de goedwillende neofiet, verstrikt in de wervelwind van de machtsuitoefening, te helpen de vele valstrikken te herkennen en te omzeilen die op hem of haar liggen te wachten dankzij voortdurende waakzaamheid en dagelijkse invraagstelling, mogelijk gemaakt door introspectietechnieken. Anders dreigt de mooie altruïstische motivatie volledig te verdampen zonder dat hij of zij het beseft.

Dit essay is niet alleen bedoeld voor degenen die geïnteresseerd zijn in politiek vanuit hun positie van politici of waarnemers. Dezelfde valkuilen zijn te vinden in het bedrijfsleven en in de media, de communicatie, de cultuur, de vakbonds- en werkgeversvertegenwoordiging, de sport, de administratie en de academische en verenigingswereld. Spiritualiteit en religie vormen hierop zeker geen uitzondering, evenmin als alle omgevingen waar machtsverhoudingen zich kunnen manifesteren.

De lezer vindt ook een voorwoord van de Dalai Lama en een voorwoord van Matthieu Ricard.

 

thumbnail Dalai Lama Carlo 2012 800 web

 

Resumé livre Carlo M

 

 

Op vrijdag 13 januari stelt Carlo Luyckx zijn nieuwe boek voor in het centrum van Samye Dzong om 20 uur. Deze presentatie wordt gevolgd door een handtekeningsessie en ter plaatse zullen exemplaren van het boek verkrijgbaar zijn. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om het boek in België te bestellen:  

Boekhandel Tropismes (gratis click & collect)

Boekhandel Cook & Book 

Om het boek in Frankrijk te bestellen:  

Van de uitgeverij Le Lys Bleu (5% korting met de code LLB5)

Het boek is ook verkrijgbaar op online verkoopplatforms (Fnac, Amazon, Decitre, enz.).